5 Clichés die altijd op elk veld te horen zijn

april 26, 2019 1 Door OMJoepenRien
amateur voetbal
Deze amateur probeert te scoren, maar wordt afgevlagd. Hij niet!
  1. Vanaf de eerste minuut!

Iedere voetballer kent deze kreet wel, of het nu je coach, je aanvoerder of je keeper is deze kreet wordt altijd geroepen en vaak als overbodig beschouwd. Daar sta je dan met 11 man aan de aftrap en dan was je warming-up (voor degene die het deden) al echt ruk en dan hoor je je coach roepen kom op jongens, vanaf de eerste minuut! Helaas heeft dit 9 van de 10 keer geen nut gehad en sta je binnen 30 seconden gewoon met 1-0 achter. En dan hoor je de coach nog roepen: Godverdomme mannen, vanaf de eerste minuut! Dit krijgt je dan natuurlijk in de rust weer te horen!

  1. Nu wij weer!

En dan sta je 1-0 achter en dan roept je keeper nu wij weer! Terwijl je nog geen seconde over de middenlijn bent geweest. Jij en je teamgenoten kijken elkaar dan ook echt van keeper, keeper, keeper, wat een kut keeper hebben wij zeg.

  1. Hij niet!

Vervolgens kom je uiteindelijk in de buurt van de 16 van de tegenstander en dan wordt er door de grens gevlagd voor buitenspel maar je weet zeker dat de rechtsbuiten geen buitenspel stond maar je luie spits wel en dan roept heel het team inclusief coach: hij niet! Vervolgens wordt de situatie wel gewoon afgefloten en krijgt de tegenstander gewoon een vrij trap en dan hoor je je aanvoerder nog een keer lekker roepen: Scheids hij niet! Hij stond geen buitenspel!

  1. Tandje erbij!

Jullie staan ondertussen al met 2-0 achter en spelen echt als een draak. Het is zo bizar slecht dat de 3 supporters die er waren alle 3 weg zijn gelopen. Wisselspelers Bram en Niels zitten met pijn in hun ogen naar de wedstrijd te kijken en roepen vanaf de zijlijn tandje erbij mannen. En gelijk hebben ze want ze willen zelf natuurlijk niet invallen want ze zijn er voor de derde helft maar het zal toch echt beter moeten.

  1. We zijn er nog niet!

De tegenstander maakt er 3-0 van na een te korte terugspeelbal van Luuk. Op het moment dat ze al vierend teruglopen naar de middenlijn en er al gesproken wordt over voor wie het eerste rondje na de wedstrijd is roept de coach nog even vanaf de zijlijn: we zijn er nog niet! Tuurlijk zijn ze er allang want jullie gaan nooit meer 4 goals maken maar het is toch een standaard kreet waardoor hij nog interessant lijkt.