De buitenlander van het team

mei 10, 2019 1 Door OMJoepenRien
vlaggen van alle landen

Tegenwoordig heeft bijna ieder team wel een buitenlander in het team. Of hij nou een Nederlands paspoort heeft of niet als zijn roots in het buitenland liggen zal hij gezien worden als de buitenlander van jouw team. Jouw teamgenoot die uit het buitenland komt is het onderwerp van vele grappen wat natuurlijk niet racistisch bedoeld is en zo wordt het door jouw teamgenoot ook echt niet opgevat. Maar toch merk je veel verschil in het gedrag en de manier van voetballen tussen de kaasjongens en de jongens met een roots die in het buitenland liggen.

Over het algemeen zijn de ‘buitenlanders’ van het team sneller en feller dan de kaasjongens van jouw team. Waardoor deze spelers ook vaak op de flanken opgesteld zullen worden omdat ze dan op de brommer en met een van de vele trucjes die ze kunnen de backs helemaal zoek kunnen spelen. Ook zal je deze jongens vaak op de back positie zien omdat deze jongens echt kunnen stieren en ook echt fel in de duels zullen zijn waardoor ze de linksboetoe van de tegenstander zonder pardon onder de grasmat zullen trappen. Een typisch voorbeeld van zo’n back is Denzel Dumfries van PSV, hij ziet eruit als een Bulldog en gedraagt zich ook echt zo, hij kent namelijk zijn eigen grenzen niet en blijft maar door stieren naar voren en kan ook nog eens een lekkere zaag uitdelen op het moment dat David Neres hem helemaal wegspeelt.

Ook in de kleedkamer merk je verschil tussen de kaasjongens en de jongens met hun roots in het buitenland. Het schijnt namelijk zo te zijn dat deze jongens een gouden pik hebben en hem daarom ook niet durven te showen en altijd met onderbroek aan douchen. Feitelijk heeft dit met geloof te maken maar door de kaasjongens zal de grap over de gouden pik snel gemaakt worden. Het bijzondere is dat ze ook allemaal een ritmegevoel hebben waar je u tegen zegt dus op het moment dat er weer is gewonnen zullen deze jongens de eerste zijn de hun dansschoenen aan doen en helemaal losgaan of een lekkere rap neerzetten.

Eigenlijk is het zo dat elk team of het nou een selectieteam is of een vriendenteam minimaal een speler nodig heeft waarvan de roots in het buitenland liggen want deze spelers brengen een stuk kwaliteit van het voetbal mee die de kaasjongens niet beschikken en ze zorgen ook nog eens voor een geweldige sfeer in het team. Je moet er wel rekening mee houden dat ze minimaal 4 wedstrijden van het seizoen geschorst zijn.