De droeftoeter van de week, waarom is het zo goed voor je team?​

februari 12, 2019 1 Door OMJoepenRien
fernando torres word zeker droeftoeter door deze actie
Fernando Torres valt hier in een 1 op 1 situatie over zijn eigen voeten. We hebben uit betrouwbare bronnen dan ook vernomen dat hij na de wedstrijd omgedoopt werd tot droeftoeter

Veel vriendenteams zullen het begrip ‘de droeftoeter’ wel kennen en het heerlijk vinden om na de wedstrijd een van hun vrienden tot de droeftoeter te benoemen. Niet alleen omdat dit garant staat voor gratis bier de week erop maar ook een mooi excuus om je vriend heel de avond te kutten met het feit dat hij de droeftoeter van de week is. Voor de leken onder ons wat is nou precies de droeftoeter en voor de echte mannen waar is het allemaal goed voor?

Het moment dat een normale koeltas wordt omgedoopt tot de officiële droeftoeter tas van fc bal op ’t dak 12 is volgens vele spelers een magisch moment. De tas komt de kleedkamer binnen als een doodnormale koeltas maar verlaat de kleedkamer als een beschamende droeftoeter tas waarmee geen een speler de kleedkamer uit wilt lopen. De kleedkamer in lopen met de droeftoeter tas is daarentegen wel een mooi moment omdat je dan als droeftoeter je plicht gedaan hebt door de tas vol te gooien met bier en het bij de eerstvolgende wedstrijd mee te nemen. En na het laatste fluitsignaal kun je dan lekker met heel je team het bier wat je mee hebt genomen opzuipen en vervolgens stemmen op de volgende droeftoeter.

Het mooie aan de droeftoeter ‘prijs’ is dat de droeftoeter niet altijd de slechtste van de wedstrijd is geweest. Het kan namelijk ook zo zijn dat deze persoon een ontzettend lompe val heeft gemaakt of een eigen doelpunt heeft gemaakt. De meest voorkomende redenen dat iemand de droeftoeter van de week is:

  • Een heel slecht excuus omdat hij of zij te laat is
  • Een schitterende val door de sniper die op de tribune zit,
  • Een eigen doelpunt
  • Voor open goal gemist
  • Een panna gekregen

Zo zijn er nog veel meer mooie redenen te bedenken waarom een team een persoon tot de droeftoeter van de week zou kunnen benoemen.  Zo kan het best zijn dat je met 4-2 wint en Joris 3 keer gescoord heeft maar wel door een sniper neergeschoten werd en zonder dat iemand in zijn buurt was viel, dan is Joris natuurlijk wel de droeftoeter van de week is.

De droeftoeter van de week is goed voor je team omdat het voor teamspirit zorgt want niks is leuker dan met zijn alle een droeftoeter van de week te kiezen. Daarnaast weet je zeker dat iedereen zijn best doet want niemand wil de droeftoeter van de week zijn en de volgende wedstrijd bier mee te moeten nemen maar nog erger continue gekut te worden. Maar het allerbelangrijkste effect van de droeftoeter van de week is dat je elke wedstrijd verzekerd bent van bier in de kleedkamer en hierdoor elke week gezellig met de mannen een of meerdere pilsjes in de kleedkamer kan drinken.

Wie is bij jullie het vaakst de droeftoeter van de week? Laat het ons weten zodat we de grootste droeftoeter van de droeftoeters bekend kunnen maken.