De muur

april 26, 2019 0 Door OMJoepenRien
Het muurtje
Het muurtje

De MUUR! We hebben het hier niet over de eeuwen oude muur in China, maar de MUUR van RFC 8. Met de jongens erin als Johan, Bart, Sjaak en Don Leo, komt er geen bal doorheen (als het goed is). De muur opstellen is altijd chaos, want de volwassenen mannen luisteren nooit naar hun keeper. De keeper is natuurlijk de baas en weigeren om in de muur staan is no-go. De muur wordt niet opgebouwd van wegen het postuur van een bepaalde speler, maar de speler staat vaak op het verkeerde moment op de verkeerde plek. Helaas, nu moeten zij in de muur, zij die het liefst een duel uit de weg gaan en nu moeten zij er voor gaan zorgen dat de bal er niet in gaat, maar juist volle bak op hem komt. Dat is natuurlijk het uiteindelijke doel van de muur. 

 

De vrije trappen die we vaak zien op tv van Leo Messi en Ronaldo die kom je niet in de Kelderklasse tegen. De vrije trappen die we hier tegenkomen gaan of snoeihard over tegen het vangnet of het wordt een laf vangballetje of hij gaat kei hard in de muur. Hier staat een vrijetrappen specialist die vroeger af en toe een balletje erin schoot, maar tegenwoordig alle zeven ballen zelf kan gaan halen. Als je in de muur staat, dan weet je het nooit. De vrije trappen specialisten in de Kelderklasse mikken niet op de winkelhaak in het doel, maar juist om de muur. Het doel van de specialist is om met een gelukje de bal via een speler in het doel te krijgen. 

 

Als je de volgende keer weer een muur ziet. Kijk dan goed naar de muur hoe ze als een stel kleine kinderen tegen elkaar aangeplakt staan. Kijk naar hoe ze 5 meter van de bal afstaan, omdat de scheids met zijn kleine voetjes weer 9 meter probeerde uit te stippelen. Kijk naar hoe de ene speler zijn ‘edelstenen’ beschermt en de andere met volle vertrouwen zijn borst naar voren trekt. Kijk wanneer de bal wordt getrapt naar hoe de muur zich beweegt. Als een stel gekken gaan die armen van links naar rechts en hun gezichten vertrekken alsof ze in een orkaan staan. Voor de MUUR mag dus best wat meer respect komen. Zij wagen in leven om de winst over streep te trekken en in de vuurlinie staan. Eer deze helden, want zonder hen kan je zo maar verliezen.