De snoeiharde zaag

mei 15, 2019 2 Door OMJoepenRien

Wat is ‘de zaag’ toch een fenomeen in de kelderklasse, want zonder de zaag is de kelderklasse niet compleet. Uitspraken zoals “hey gek, ik moet maandag weer werken!” zijn de mooiste uitspraken van het voetbal. Sommige spelers moeten het hebben van hun techniek, andere van hun inzet, maar andere moeten het hebben van grove overtredingen. We kennen allemaal wel een speler in een team die het liefste de achillespezen en enkels doormidden breekt van de tegenstander. Soms kunnen deze schoppers hier niks aan doen, want in de loop der jaren zijn sommige voetballers hun techniek verloren. Maar je hebt ook spelers die niet zo fan zijn van hun tegenstander. Maar wat maakt een zaag nou, een zaag?

 

Frustratie

Soms is de kelderklasse net als een tikkende tijd bom en binnen no-time kan deze bom tot ontploffing komen. Het enige wat hiervoor nodig is een prachtige zaag op de enkels. 

Iedereen heeft wel eens tegen een tegenstander gevoetbald die je het liefst het ziekenhuis in wilde trappen. Hij haalde je bloed onder je nagels vandaan en de frustratie nam per minuut toe. Uiteindelijk liepen de frustratie tot een bepaalde piek en daar kwam die dan ook. Een snoeiharde zaag! Je teamgenoten voelde hem allang aankomen en je trapte de speler van RJB bijna doormidden. 

 

Gestrekte benen

Een belangrijk ingrediënt van de zaag is natuurlijk een gestrekt been. Het kan levensgevaarlijk zijn voor je tegenstander, maar soms is er geen andere keus. Of de speler van de tegenstander is erdoorheen of je trapt hem nog even na. Voor de meeste verdedigers is de keuze snel gemaakt. 

 

Noppen vooruit

De noppen vooruit is een ander belangrijk element van de zaag. Eigenlijk zijn de noppen bedoelt om niet uit te glijden, maar voor de verdedigers is dit een martelwerktuig. De noppen kunnen makkelijk de benen openhalen van de spelers of ander zwaar letsel 

toedienen. Voor de voetballers die graag een schop verkopen; kijk wel een beetje uit en gebruik je verstand. 

 

Geen bal in de buurt

Voetballers die graag schoppen hebben meestal geen intentie om de bal te spelen. De zaag is bedoeld om de tegenstander uit te schakelen en daar hoort geen bal bij. Bij sommigen is het onkunde of slecht getimed, maar voor de meesten is het toch een echte ‘bewussie’. Toch is het belangrijk om respect te hebben voor je tegenstander. Niemand wil dat een andere voetballer nooit meer kan voetballen. Dus kijk alsjeblieft een beetje uit!