De zomerstop

april 26, 2019 1 Door OMJoepenRien
zomerstop
Zomerstop

Als een klein mannetje baalde je altijd dat de zomerstop eraan kwam. De wedstrijden en trainingen waren afgelopen en de meeste voetbalvrienden waren op vakantie. De velden waren in gezaaid en de netten waren uit het doel gehaald. Een periode die niet leuk was voor jou. Maar nu, 20 jaar later, kan je de zomerstop alleen maar waarderen en kijk je hier ook naar uit. Natuurlijk spreek je dat niet hard uit tegenover je teamgenoten, want je hebt er zelf voor gekozen om op voetbal te gaan. 

Daarom moeten alle voetballers de zomerstop bedanken, omdat hij bestaat. Als de zomerstop niet zou bestaan zouden de meeste kelderklassen voetballers al gestorven zijn, omdat hun ruggen en knieën het begaven. Als de zomerstop niet zou bestaan dan zouden de meeste spelers het lootje leggen met het warme weer en hun verbrande koppen. Zonder de zomerstop zouden we niet lekker kunnen gaan 16emet een paar vrienden. Zonder de zomerstop zouden we niet naar Albufeira kunnen om jezelf helemaal klem te zuipen. Zonder de zomerstop zou je niet je welvaartsbuikje kunnen aan spekken. 

De zomerstop is toch belangrijker dan de meeste voetballers denken. We sterken aan in de zomer en we kunnen genieten van de vrije weekenden. Zonder de zomerstop zouden we het spelletje gaan haten. Om toch de zomerstop fris uit fruitig door te komen hebben we een aantal tip op geschreven: 

Intervaltraining

             –      Zoek een parkje op en sprint 2 x 2 minuten en 1 minuut rust. Herhaal dit 3 keer. 

Goed slapen

       Op tijd gaan slapen in de vakantie is soms moeilijk, maar wel heel belangrijk. Om 23:00 uur gaan slapen en weer op tijd opstaan. 

Drink genoeg (water dan)

       Zeker in de zomer moet je veel blijven drinken en dan vooral water. Laat het bier links staan.

Doe kracht training

       Ga 2 keer per week naar de sportschool en zoek een fitness maatje

Let op je voeding 

       Veel groentes en eiwitten eten. Laat ook weer het fastfood links liggen.

Door de hierboven genoemde tips uit te voeren blijf jij fit voor het nieuwe seizoen. Maar wij weten zeker dat jij als kelderklasse voetballen dit zeker niet gaat doen. We spelen niet voor niks in de lage klasse en we moeten het vooral niet te serieus gaan nemen. In begin augustus staan we er weer, maar daarvoor doen we helemaal NIKS. De conditie komt volgende seizoen wel weer en je verfijnde techniek verlies je niet. 

PS.

Haal je voetbalschoenen uit je tas. Scheelt weer een paar nieuwe schoenen.