Het zaalvoetbal

mei 10, 2019 0 Door OMJoepenRien
zaalvoetbal

We weten allemaal dat je niet alleen op het veld kan voetballen en daarna bier kan drinken. Nee, voor de koukleumen onder ons kan dit ook lekker binnen in de zaal. Ook voor de voetballers onder ons die van mening zijn dat voetbal geen contactsport is kan zaalvoetbal een prima vervanger van het veldvoetbal zijn. Maar wat is er nou precies leuk aan het zaalvoetbal?

Het zaalvoetbal is een super blessuregevoelige sport. Aangezien je als voetballer zo je enkel kunt verzwikken en er weer weken uit ligt vandaar dat iemand die zwakke enkels heeft beter niet kan gaan zaalvoetballen. Daarnaast is het zaalvoetbal een non-contact sport zoals hockey waar je als voetballer/man natuurlijk niet mee geassocieerd wilt worden. Zo wordt bijvoorbeeld elke vorm van achteren aanvallen afgestraft met een vrije trap. Wat voor alle veldvoetballers die ook gaan zaalvoetballen echt mega irritant is en deze speler zal in het begin ook mega vaak worden teruggefloten omdat hij dan van achter de bal wilt afpakken. Ook is het voor een veldvoetballer echt mega erg wennen om die bal in te trappen als hij uit is geweest, je moet die bal namelijk inschieten en dan moet hij precies op de lijn liggen terwijl jij daar weer achter staat en die bal mag daar maar maximaal 3 seconden liggen. Welke pipo dat heeft bedacht zijn we op de dag van vandaag nog niet achter. Ook is het voor de voetballers even wennen dat corners gewoon totaal niet gevaarlijk zijn.

Maar wat is er dan wel leuk aan het voetbal want dit zijn allemaal negatieve dingen? Nou het grote voordeel van het zaalvoetbal is dat er ontzettend veel gescoord wordt, zo kan zelfs Paul die nog nooit in het veldvoetbal gescoord heeft ineens 2x scoren in een wedstrijd. Daarnaast duurt een wedstrijd maar 50 minuten dus ben je qua tijd minder lang aan het voetballen en kun je eerder aan de derde helft beginnen. Daar moet ik wel bij bekennen dat je na een zaalvoetbal pot wel echt moe bent want het is super intensief. Een ander voordeel van het zaalvoetbal is dat het bijna altijd in de avond gespeeld wordt waardoor je gelijk na de wedstrijd op stap zou kunnen gaan! Na de wedstrijd nog even met de mannen de plaatselijke kroeg in en dan lekker op stap.

Kortom een zaalvoetbalteam is een geweldig idee om naast het veldvoetbal te doen want je hoeft niet te trainen en je kunt lekker een balletje trappen en dan na de wedstrijd lekker met de mannen op stap.