Is een vriendenteam beter dan een selectie elftal?

april 26, 2019 2 Door OMJoepenRien
Team faroe eilanden
Selectie elftal of toch vriendenteam?

We kennen ze allemaal wel de opscheppende spelers van het selectie elftal van jouw club. ‘Wij spelen op echt niveau’, ‘wij spelen voor onze club’, ‘wij spelen tenminste ergens voor’,’oh zijn jullie kampioen? In welke klasse dan?’. Dit zijn typische uitspraken van Joris en Jan uit het selectie elftal van de club. Maar is een selectie elftal nou eigenlijk wel beter? En nog belangrijker, is een selectie elftal wel leuker?

Joris komt net om het hoekje kijken bij het selectie elftal en Jan speelt er al jaren. Beide spelers scheppen graag op over dat zij in een selectie elftal spelen en dat ze veel beter zijn dan de rest maar bovenal dat de club om hun draait. Zo werd Fc kop op 8 kampioen en was er een dik feest in de kantine en de spelers van het eerste elftal kwamen binnen en die vroegen zich af waarom er voor hun een kampioensfeest werd gehouden op de dag dat hun met 3-0 op hun kloten kregen. Ze snapte er niks van want hun clubje draait toch alleen om het selectievoetbal? Dat is tenminste presentatie gericht! Kampioen worden in de reserveklasse 5 kan iedereen!

Tuurlijk zullen de spelers van het selectie elftal van het eerste beter kunnen voetballen dan de spelers van het 8ste daarom zijn ze ook geselecteerd voor de selectie. Maar het scheelt natuurlijk ook dat het selectieteam verplicht minimaal 2x in de week moet trainen. Moet opletten op hun gewicht. Niet zomaar op vakantie kunnen en elke zaterdag moeten opletten met hoeveel alcohol ze naar binnen werken want ze moeten de dag erop fit zijn! Het is dan ook vrij logisch dat je over 90 minuten gezien veel beter bent dan een team die nooit trainen alleen af en toe doordeweeks lekker een partijtje tegen elkaar spelen en zich zaterdag gezamenlijk helemaal de tering in zuipen, vervolgens op zondag voor de wedstrijd en in de rust rustig een sigaretje of een jointje lopen te roken en zich na de wedstrijd weer helemaal klem zuipen want ze hebben maar met 4-1 verloren.

Als je dit zo leest zou je bijna denken dat je veel liever in een vriendenteam zou willen zitten dan in een selectie elftal. Nou, dat zou je ook moeten willen! Een vriendenteam is prachtig doordeweeks lekker met elkaar lopen ballen en in het weekend met zijn alle zuipen en vervolgens op zondag met een flinke kater tegen een bal aan trappen om je na de wedstrijd weer klem te mogen zuipen. Dat is toch veel beter dan in een selectie elftal te zitten zoals Joris en Jan en dan vervolgens rekening te moeten houden met wanneer je alcohol drinkt, verplicht een aantal keer in de week moet trainen en vervolgens zondag net zo’n grote kans als een vrienden team te hebben dat je eraf gaat en dan heel de week erop straftraining hebt! Dus Joris en Jan: Schei toch uit met je selectie elftal, een vriendenteam is veel beter!