“Oogappeltjes” van de coach? Zo herken je ze…

maart 1, 2019 0 Door OMJoepenRien

Keeper Mario Gomes omhelst trainer Guus Hiddink

Misschien herken je ze wel bij jou in je team? Die ene teamgenoot waarvan de trainer nooit is over uitgepraat. Hij is vaak de sterspeler bij jullie in het team of juist het zoontje van de trainer, maar een ding is zeker; hij staat ALTIJD in de basis! Met zijn roze Nike voetbalschoentjes speelt hij iedereen weg in de 4eklasse reserve en hij laat zich graag horen in het veld. Toch zegt jullie trainer dat iedereen belangrijk is in het team. Van basisspelers tot bankzitters elke speler is belangrijk, het blijft tot slotte een teamsport. Maar diep van binnen weet de trainer, maar ook de andere spelers, dat dat helemaal niet waar is. Elke trainer heeft een voorkeur voor een paar spelers, maar hij zegt dit alleen om de teamgeest goed te houden. Maar hoe herken je deze pareltjes of misschien ben jezelf wel het lieverdje van de trainer?

Wisselen? Dat komt niet in het straatje voor.

Wisselen?! Dat woord komt niet uit de trainer zijn mond. Al schiet hij de ballen hoog over naar veld 4 en mist hij 3x voor open doel. Hij wordt niet gewisseld, ongeacht hoe slecht er ook gespeeld wordt. De trainer heeft het in het afgelopen jaar een vertrouwensband met hem opgebouwd en hij denkt nog altijd dat hij de wedstrijd nog kan omdraaien. 

Altijd de man of the match!

Logisch! Elke wedstrijd wordt hij tot man of the match uitgeroepen. Ook al heeft de spits twee doelpunten gemaakt en heeft hij eigenlijk niets laten zien. Toch vindt de trainer dat hij de sleutel was tot de overwinning. Zonder zijn aanwezigheid op de middenlijn had de spits niet eens kunnen scoren……

Te laat?! Geen probleem.

Komt hij te laat na een flink avondje zuipen of kon hij zijn spullen niet vinden? Geen probleem hoor! Natuurlijk komt het niet vaak voor dat hij te laat is, maar als het dan een keer voorkomt, dan kijkt de trainer natuurlijk wel eventjes weg.

Je krijgt belangrijke taken,

De trainer vindt ook dat hij alle belangrijke taken op zich moet nemen. Penalty’s, hoekschoppen en ga zo maar door. Hij moet ze altijd gaan nemen!

Intiem contact

Hij is het oogappeltje van de trainer en dat laat hij fysiek ook graag merken. Eventjes voor de wedstrijd een schouderklopje of een klein tikje tegen zijn billen om hem extra uit te moedigen. Na de gewonnen wedstrijdje krijg ook nog een extra stevig knuffel. Dat hij maar oppast dat hij zijn zeepje niet laat vallen!