Stiftjes, is dat nou wel zo’n goed idee?

april 26, 2019 0 Door OMJoepenRien
boogballetjes over de keeper van PSV
Boogballetje over de keeper van PSV

Stiftjes, op tv zie je wekelijks een prachtige stift voorbijkomen. Ook staan de prachtige stiften van vroeger nog altijd bij ons op het netvlies. Tegenwoordig is het ook een trend om met een stift een penalty te nemen, de wel bekende panenka. Maar de mooiste zie je niet op tv maar op sociale media dat een Kees met een iets te grote bierbuik een prachtige stift over de keeper doet. Een stift is een van de mooiste dingen die je op het voetbalveld ziet, de keeper is namelijk niet alleen kansloos maar hij staat ook nog eens mooi voor paal. Waardoor de keepers een ontiegelijke hekel aan stiftjes hebben. Maar als het mislukt sta jezelf aardig voor paal. Dus is het wel zo’n goed idee om een stiftje te doen?

Een stift wordt eigenlijk altijd vanuit de mooiheid van de stift gezien maar nooit vanuit de ellendige bal die over de keeper heen valt waar hij niks aan kan doen maar waar hij toch aardig voor lul staat. Zo’n ontzettend langzaam balletje die rustig over je heen valt waar je met je gestrekte armen niet bij komt maar al helemaal niet omdat jij een verwoestend hard schot in de hoek verwachtte waardoor je al naar de grond gaat en compleet kansloos bent. Waardoor keeper Rens alleen nog maar kan hopen op dat de bal ontzettend langzaam over het doel valt of dat de bal naast het doel valt. Maar dit gebeurt natuurlijk 8 van de 10 keer niet.

Maar wat nog erger is voor Rens is een stiftje tegen krijgen op de training. Tijdens een wedstrijd is dit al super vernederd maar op een training is het helemaal erg. Rens komt met gezonde tegenzin dinsdagavond laat aan op de training en er wordt dan naar zijn mening van veel te dichtbij afgewerkt waardoor hij al geen zin meer heeft. En dan als kers op de taart krijgt hij nog een lekker stiftje van de spits over zich heen op het moment dat hij net even serieus wilde aanzetten. Na dit stiftje is Rens natuurlijk helemaal klaar met de training en gaat hij het liefst al terug naar de kleedkamer. 

Het ergste hiervan is dat de spits dit al 5 trainingen geprobeerd heeft en dit dan eindelijk lukt en juichend wegloopt en vervolgend Rens in de kleedkamer nog even te kakken zet. Maar gelukkig kan Rens de spits dan de zondag erop weer terugpakken omdat het de spits dan te hoog naar zijn bol gestegen is en denkt dat hij dit ook wel eventjes in de wedstrijd kan gaan doen. Maar niks is minder waar en hij stift de bal in de wedstrijd zo het vangnet over. En toen stond de spits aardig voor lul.

Kortom, leer eerst normaal afwerken en probeer daarna pas te stiften. Houd er wel rekening mee dat de keeper ook een mens is en dat hij zich behoorlijk kut kan voelen na de hand. Maar op het moment dat je met respect een stiftje geeft en hij gaat erin, is er niks aan de hand. Maar loop dan verdomme niet weg alsof je de Champions League gewonnen hebt!