Voetballen met een kater

mei 10, 2019 0 Door OMJoepenRien
amateur voetballer

Iedere voetballer die weleens alcohol nuttigt kent het wel: de avond voor de wedstrijd iets te lang en veelste diep in het glaasje te hebben gekeken en er op het veld tijdens de eerste 10 minuten achter komen dat je weleens slimmere dingen in je leven hebt gedaan. Toch hoort dit echt bij het voetbal en moet iedereen dit lekker blijven doen!

Kees van Blakel van Blauw wit 4 kreeg op zaterdag eind van de middag van de mannen een appje: kom je even mee de kroeg in? Waar hij wijs op antwoordde nee man, dat is niet verstandig. Maar nadat zijn vriend Jan daarop reageerde: maat een kleintje, zat hij 10 minuten later in de kroeg, want een ruggengraat dat heeft Kees niet. Ondertussen is het al 22.00 en Kees begint al aangeschoten te worden en begint erover om maar eens naar huis te gaan.

Totdat Bart met het idee komt om vanavond weer als vanouds op stap te gaan. Hier kan natuurlijk geen een man nee tegen zeggen en Kees eindigt om half 12 in de stad. In de stad was het zo gezellig dat plots het ligt aanging, verrekt het is al 4 uur. Dus Kees gaat samen mat Bart en Jan nog even naar de plaatselijke döner tent om een flinke kapsalon naar binnen te werken en gaat vervolgens met de Taxi naar huis.

De volgende dag om 10.00 uur staat Kees gewoon aan de aftrap in de kraker tegen de talenten van Fc Grassprieten na 10 minuten beseft Kees echt dat hij te diep in het glaasje heeft gekeken en heeft nu toch wel erg veel spijt van gisterenavond. Na even in de rust alles eruit gespuugd te hebben speelt Kees ook de hele tweede helft en wonder boven wonder verliezen ze maar met 5-0.

Op het moment dat ze terug zijn in de kleedkamer is het eerste wat Kees doet een bak bier opentrekken om zo zijn kater weg te drinken. Dit is ook het enige wat je kunt doen na zo’n kater: het accepteren en maar weer een nieuw pilsje openen.

Het te diep in het glaasje kijken op de dag voor de wedstrijd gebeurt wekelijks minimaal 500x in amateur voetballand Nederland. Elke zondagochtend hebben al deze spelers er dan toch ook wel zoveel spijt van maar de week erop doen ze het gewoon weer. Gelukkig spelen deze spelers voornamelijk in een vriendenteam waar heel het team met dezelfde problemen kamt.