Waarom is de derde helft zo belangrijk?

maart 1, 2019 0 Door OMJoepenRien

Voor de meeste voetballers onder ons is de derde helft misschien wel de belangrijkste helft. Voetballen kun je meestal niet goed en van scoren heb je nog nooit gehoord, dus hebben de meeste voetballers in 4eklasse zich er bij neergelegd dat ze niet meer het eerste bereiken van Barcelona. Daarom is één ding het belangrijkste en dat is plezier!

In de derde helft kun je geen doelpunten maken, maar meestal ben jij wel een van de smaakmakers. Nou ja, misschien kun je een nog een lekker broodje bal scoren, maar verder dan dat kom je niet. Maar wat maakt de derde helft nou zo speciaal?

 

Teambuilding.

Misschien wel een van de belangrijkste onderdelen van de derde helft; teambuilding. Na een gewonnen of verloren wedstrijd is het toch erg belangrijk om met je teamgenoten een pilsje te drinken. Samen lachen, je favoriete muziek en nog even de nabespreking doen van de wedstrijd, zorgt ervoor dat de teamgenoten dichter bij elkaar komen. Winnen en verliezen doe je samen en aan het einde van het seizoen ben je meer dan alleen teamgenoten.

 

De nabespreking.

Na een wedstrijd moet er natuurlijk slap worden geluld. De wedstrijd zit nota bene nog vers in het geheugen en iedereen weet nog elke pass, balcontact en snoeiharde zaag. Met een lekker pilske in je rechterhand heb je het er samen over wat er allemaal goed is gegaan, maar vooral wat er fout is gegaan. Jullie laten er geen gras over groeien en laten duidelijk de mening over de trainer en spelers naar voren komen. De beste tactieken worden besproken en er wordt direct gezien wat er is fout gegaan. Pep Guardiola zou er nog wel iets van kunnen leren.

 

Natuurlijk de gezelligheid.

Hier draait het allemaal om; de gezelligheid. De eerste en tweede helft zijn meestal niet zo belangrijk, maar het draait juist om die derde. Na een aantal pilsjes, een stuk of tien, komen de beste verhalen naar boven. Van anekdotes van het afgelopen weekend tot aan de roddels over de nieuwe vriendin van je teamgenoot. De kantine is misschien wel een van de gezelligste plekken waar je komt. Al heeft het slechte Nederlandstalige muziek en moet je een half uur wachten op je broodje hamburger, toch blijft de kantine een van de mooiste plekken van het voetballen. Er gaat niks boven een pilsje met je teamgenoten.