Waarom sommige spelers keeper zijn geworden?

mei 15, 2019 0 Door OMJoepenRien

kelderklasse keeper

Sommige teams in de kelderklasse vergeten misschien wel eens dat de keeper een van de belangrijkste posities in het veld is. Als er geen keeper aanwezig is op de vroege zondag ochtend, dan breekt al snel paniek uit. Snel komt dan de vraag; wie kan er en wie heeft er zin om te keepen? Meestal heeft niemand daar echt zin in, want het is saai en eenzaam. Keepers moeten altijd scherp zijn, want ook in de Kelderklasse is elke fout één doelpunt. Door de opgenoemde punten hierboven krijg je toch de vraag waarom sommige voetballers er toch voor kiezen om een keeper te worden. We leggen het graag voor je uit! 

 

Ze kunnen niet voetballen

Een potje mee ballen is niet het sterkste onderdeel van een keeper. In de rondo wordt de keeper meestal weggetikt en een positie spelletje is nou ook niet zijn favoriete onderdeel. Daarentegen is de keeper natuurlijk wel goed met de handjes en hij is een specialist op het gebied van ballen tegenhouden.  

 

Te lui en geen conditie 

Veel meters maken op het middenveld en achter de bal aan hobbelen is ook niet echt waar een keeper zin in heeft. Lekker in de 16eblijven en vooral niet te veel lopen. En als het zonnetje lekker schijnt op veld 8, dan is het helemaal lekker meegenomen.  

 

Er is geen keus

Tja, soms moet er iemand worden opgeofferd om te gaan keepen en vaak is dat toch dezelfde persoon. Uiteindelijk is hij dan elke week de lul en begint hij deze positie te houden. De nieuwe keeper is geboren. 

 

Het leven van een keeper

Het leven van een keeper gaat niet altijd over rozen, want hij wordt altijd beschouwd als een vreemde vogel in het team. Ten eerste heeft de keeper altijd een ander pakje aan en hij doet zijn warming-up alleen of met een wisselspeler. Hij is wel onderdeel van het team, maar ook weer niet. Toch is het belangrijk dat de spelers uit het team de keeper gaan waarderen. Ook al maakt hij 10 fouten per wedstrijd, toch moet er alle respect zijn voor de keeper die elke week alleen in de 16estaat. Zonder vaste keeper wordt de verdediging onzeker en moet elke week iemand anders worden opgeofferd om te gaan keepen. Een belangrijke mededeling voor de keepers: ‘we hebben in elk team een keeper nodig, dus zeg alsjeblieft niet af’!