Waarom veld 7 nog altijd beter is dan kunstgras?

mei 5, 2019 0 Door OMJoepenRien

Natuurgras 

Kunstgras is in één woord: ellende. Voor sommige voetballers is kunstgras de idealen uitkomst. Geen polletjes en gaten waar je je nek over breekt, maar juist een strakke plastic ‘grasmat’ met 3 ton aan rubber afval. Nee, dit is toch niet wat de kelderklasse voetballer wil?  

 

Speciaal voor het seizoen heb je nieuwe schoentjes gekocht en in de zomervakantie heb je je welvaartsbuikje goed aan gespekt. Je bent er helemaal klaar voor, maar dan zie je op het wedstrijd formulier staan dat je op het kunstgras moeten gaan voetballen. Je ruikt de brandende lucht van het kunstgras al en je ziet de warme gloed boven het veld hangen. Soms lijkt het of je op het racecircuit staat en voel je je levend wegbrand. De wedstrijd is nog niet eens begonnen en je bent al bek af. 

 

De wedstrijd begint en je hebt de taak gekregen om de spits van GDC uit te schakelen. Opbouwen en scoren staan niet op jouw takenlijst, want jij bent een pure verdediger. Maar toch krijg je bij toeval de bal in je voeten gespeeld. Je techniek is niet meer wat het vroeger geweest was en je speelt de bal iets te ver voor je uit. Je voelt dat de spits van GDC eerder bij de bal is dan jij. En de enige manier om hem uit te stoppen is om een tackle in te zetten. En nu voel je hem wel aankomen. Een brandplek aan de rechterkant van je bovenbeen. Ze zeggen wel eens wie zijn ‘billen brand moet op de blaren zitten’, maar soms heb je geen andere keus. En daar ga je dan, 4 weken lang kan je geen normalen broek aan doen en zit je onderbroek vast geplakt aan je bovenbeen. Ruzie met je vriendin, omdat je niet op die ene zij kan liggen en ze kan elke week het bed opnieuw schoonmaken. Kunstgras is dus echt ellende.  

 

Maar gelukkig hebben we nog veld 7. Je weet wel, dat ene veld helemaal achterin het complex naast die vervelende sloot. Bij het inschieten zegt je coach dat je rustig aan moeten doen, want anders kan die de rest van de wedstrijd de ballen uit de sloot vissen. Toch heeft veld 7 alle charmes die de kelderklasse zo uniek maakt. Kapotte netten, modder, zachte ballen en onzichtbare lijnen zorgt ervoor dat je weer weet dat je in de kelderklasse voetbalt. Maar er is toch niks mooiers dan op zaterdag of zondag een paar zagen uit de delen, zonder dat de rest van de week je onderbroek aan je bovenbeen vast zit. Geef ons dus maar ECHT gras!